Pondelok 20. mája, 2024
Farmári pomalou jazdou v traktoroch protestovali pred regionálnou pobočkou Pôdohospodárskej platobnej agentúry, 19. februára 2024 v Trenčíne. Do protestu farmárov sa v Trenčíne zapojilo 20 malých farmárov so svojimi traktormi. Cieľom protestu je poukázať na problémy malých farmárov. (FOTO TASR - Radovan Stoklasa)

Farmári po celom Slovensku ukázali nespokojnosť nie len s politikou Bruselu, ale aj Bratislavy (+Foto)

V pondelok sa na viacerých miestach Slovenska konali protesty farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov. Na štvrtok (22. 2.) ohlásila na celom Slovensku protest aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK).

Traktori prechádzajú pred budovou Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) v Bratislave v rámci celoslovenského protestu farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov ako prejav zdrvujúcej situácie farmárov na Slovensku, ktorí sú obeťou nepredvídateľných rozhodnutí štátnych inštitúcií, ktoré organizovalo Združenie vlastníkov pôdy 19. februára 2024. (FOTO TASR – Martin Baumann)
Traktory pred Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR počas tlačovej konferencie pri príležitosti protestu farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov v Bratislave 19. februára 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)
(FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Protesty farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov sa na väčšine územia Slovenska uskutočnili v pondelok napoludnie pred sídlami Pôdohospodárskej platobnej agentúry. K protestnej aktivite, ktorú vyhlásilo Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov, sa pridalo Združenie mladých farmárov na Slovensku – ASYF, Iniciatíva poľnohospodárov, Spolok farmárov Slovenska a Združenie vlastníkov pôdy a rodinných fariem Slovenska.

Kolóna protestujúcich v Košiciach 19. februára 2024. (FOTO TASR – František Iván)
Kolóna protestujúcich z Hanisky do Košíc 19. februára 2024. (FOTO TASR – František Iván)
Kolóna protestujúcich z Hanisky do Košíc 19. februára 2024. (FOTO TASR – František Iván)
Farmári počas celoslovenského protestu farmárov a gazdov v Prešove v pondelok 19. februára 2024. (FOTO TASR – Maroš Černý)
Farmári protestujú na hlavnom ťahu v Poprade v pondelok 19. februára 2024. (FOTO TASR – Adriána Hudecová)

Farmári chcú formou zhromaždenia vyjadriť svoju nespokojnosť s aktuálnou situáciou v poľnohospodárstve.

Poľnohospodárske stroje a traktory počas celoslovenského protestu farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov v centre mesta vo Zvolene v pondelok 19. februára 2024. (FOTO TASR – Ján Krošlák)
Farmári pomalou jazdou v traktoroch prešli z Levíc do Tlmáč a späť, 19. februára 2024 v Tlmačoch. Do protestu farmárov sa v Leviciach zapojilo množstvo malých farmárov so svojimi traktormi. Cieľom protestu je poukázať na problémy malých farmárov. Na snímke protest farmárov v Tlmačoch. (FOTO TASR – Henrich Mišovič)
Farmári pomalou jazdou v traktoroch protestovali pred regionálnou pobočkou Pôdohospodárskej platobnej agentúry, 19. februára 2024 v Trenčíne. Do protestu farmárov sa v Trenčíne zapojilo 20 malých farmárov so svojimi traktormi. Cieľom protestu je poukázať na problémy malých farmárov. (FOTO TASR – Radovan Stoklasa)
Kolóna poľnohospodárských strojov a traktorov v rámci celoslovenského protestu farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov v pondelok 19. februára 2024 v Michalovciach. (FOTO TASR – Roman Hanc)
Kolóna poľnohospodárských strojov a traktorov smerujúca na hraničný priechod s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom počas celoslovenského protestu farmárov, gazdov, roľníkov a poľnohospodárov v pondelok 19. februára 2024 v Michalovciach. (FOTO TASR – Roman Hanc)

Prečítajte si aj