Streda 8. mája, 2024
Terapeutka Alojzia Kováčová, Zlaté Moravce (The Epoch Times)

„Toxoplazmóza môže spôsobovať depresiu a myšlienky na smrť,“ uvádza terapeutka Kováčová (Rozhovor)

Navštívili sme malé terapeuticko-detoxikačné centrum v Zlatých Moravciach, ktoré vedie terapeutka Alojzia Kováčová. Jej výsledky priťahujú nielen slovenských, ale aj zahraničných klientov, a v niektorých prípadoch dokonca klientov za hranicami európskeho kontinentu. V druhej časti rozhovoru vám prezradíme, aký vplyv majú mikroorganizmy na naše správanie (napr. toxoplazmóza), čo spôsobuje priberanie a či môže úplne detoxikovaný človek dostať chrípku.

Tvrdíte, že psychika je ovplyvnená fyzickými toxínmi. Existuje teda niečo, čo už máme v tele a čo ovplyvňuje náš psychický stav a naše správanie?

To je veľmi dobrá otázka a existuje na ňu pomerne jednoduchá odpoveď. Existuje viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú našu psychiku. Za najzávažnejšie považujem toxoplazmózu a parazity. Tieto organizmy počas pobytu v ľudskom tele produkujú toxíny. Keď sú v črevnom trakte, môžu silne ovplyvniť ľudskú psychiku. Poviem to trochu odľahčene: črevá sú akýmsi „druhým mozgom“ vo svojom vplyve na psychiku. Toxíny v črevách respektíve pri toxoplazmóze či parazitoch ovplyvňujú tvorbu serotonínu v mozgu (serotonín sa nazýva aj hormón šťastia). Toxoplazmóza často spôsobuje závažnejšie zmeny osobnosti. Takéto symptómy už pre mňa nie je ťažké vypozorovať z pohľadu na klienta, u ktorého sa to prejavuje hlavne ostrým a skleneným výrazom v očiach.

Tieto mikroorganizmy potrebujú človeka meniť podľa svojich potrieb, aby sa mohli ďalej množiť, v dôsledku čoho sa človek môže stať agresívnym alebo naopak pasívnym a upadnúť do ťažkej depresie, ktorá môže niekedy priniesť aj myšlienky na smrť.

Tieto organizmy nie sú vždy najhlavnejšie, ale ak už sú hlavné, musia sa musia vylúčiť z tela medzi prvými. Napríklad, keď sa parazity nachádzajú v srdci. Zvyčajne dochádza k autoimunitnej reakcii, pri ktorej sa telo snaží zničiť parazity a pritom ničí aj srdce. Krvné cievy v srdci sa potom môžu dokonca zablokovať, ako sa to stalo u jedného malého chlapca, ktorý mal vysokú horúčku a fialové ústa. Išiel na vyšetrenie srdcovo-cievneho systému, ale lekári nedokázali nájsť príčinu. Súbežne s autoimunitou srdca a hypotalamu som začala riešiť antiparazitárnu imunitu. Problém sa vyriešil.

Autoimunitná reakcia môže byť nasmerovaná aj tam, kde nie sú parazity. Niektorí parazitológovia tvrdia, že ak v určitom orgáne nie sú parazity, neexistuje autoimunita voči tomuto orgánu, čo podľa mojich skúseností nie je pravda.

Parazity šíria vírusy, ktoré potom často spôsobujú ochorenie človeka, šíria streptokoky, stafylokoky atď. Niekedy je možné počkať a začať riešiť iné oblasti, ale keď upchajú srdce, cievy, kapiláry…

Keď človeku praskne kapilára v oku, napríklad taká, ktorá vyživuje zrakový nerv, môže dôjsť k atrofii tohto nervu, čo vedie k čiastočnej alebo úplnej strate zraku. Samozrejme, nie vždy sa to stáva. Preto je niekedy veľmi dôležité riešiť parazity hneď na začiatku.

S parazitmi môžete prísť do kontaktu všade. Do ľudského tela sa môžu dostať z vody, pôdy, potravín, vzduchu. Napríklad taká toxoplazma môže v pôde pretrvávať roky. Parazity sa nenachádzajú len v tráviacom trakte, ale existujú v celom tele vrátane mozgu. U mladých ľudí často podporujú vznik akné. Ak však máte dobrú antiparazitárnu imunitu, mali by byť pod kontrolou.

Sady pre prácu s prístrojom Salvia (The Epoch Times)

Môžete vysvetliť, aký vplyv má fajčenie cigariet na ľudský organizmus? Existuje o tom veľa informácií, ale nás zaujíma váš názor.

Ak je človek emocionálne vyrovnaný, nemusí to byť nevyhnutne škodlivé. Mala som jeden takýto prípad. Vlastne si spomínam len na tento jeden, lebo som sa na to špeciálne nezameriavala. Klient fajčil 15 cigariet denne. Myslela som si, že moja detekcia na prístroji bola nesprávna. Nenašla som vôbec nič, čo by mu škodilo, ani ťažké kovy, ani kadmium v pľúcach, ani olovo v obličkách… Na vlastné oči som si mohla overiť, že naozaj záleží na emocionálnej oblasti mozgu.

Na to, aby fajčenie spôsobilo rakovinu, musí byť splnených niekoľko podmienok. Najdôležitejšou je, že musí byť narušená protinádorová imunita. Problém s olovom spočíva v tom, že telo si ho často mýli s vápnikom, takže ho ukladá do kostí a môže byť jednou z príčin osteoporózy, úzkosti atď. Toxíny z týchto chemikálií z cigariet menia informácie v tele, respektíve mozog tieto informácie zle vyhodnocuje a môžu vzniknúť psychické a fyzické problémy.

Čo je podľa vás najčastejšou príčinou toho, že sa človeku nedarí schudnúť alebo nekontrolovane priberá?

Najčastejšou príčinou tohto problému je hypofunkcia štítnej žľazy. Tá je spôsobená autoimunitou voči štítnej žľaze, ktorá je zodpovedná za produkciu hormónov. Tieto hormóny zase ovplyvňujú to, či je metabolizmus rýchly alebo pomalý. Takže keď sa autoimunita vybuduje, čo sa dá zvládnuť za šesť týždňov, klient po týchto šiestich týždňoch stratí hypofunkciu štítnej žľazy. Ale nie vždy je to celé riešenie, pretože potom sa musí opraviť orgánový okruh pečene, sleziny, hypotalamu, hypofýzy a potom štítnej žľazy plus lymfatický systém okolo štítnej žľazy. To ešte neznamená, že je všetko v poriadku.

Metabolizmus tukov sa rieši vyčistením štítnej žľazy, keďže je to orgán zodpovedný za metabolizmus tukov. Potom je tu metabolizmus cukrov, ktorý sa napravuje detoxikáciou pankreasu a niektorých oblastí v čreve, ktoré sú za to zodpovedné. Pankreas je zodpovedný aj za metabolizmus rastlinných tukov a bielkovín.

Ďalšou častou príčinou môže byť priberanie na váhe spôsobené premnožením plesní, ktoré viažu vodu. Nadmerné priberanie môže byť spôsobené aj poruchou nadobličiek, ktoré sú regulátormi vody v tele, ako aj prítomnosťou parazitov a hormonálnymi poruchami, ktoré sa nemusia týkať len štítnej žľazy. Hormonálnu činnosť priamo ovplyvňuje množstvo tuku v oblasti brušnej dutiny, kde sa ukladá anorganická záťaž, ako sú chemikálie, pesticídy atď.

Keď mi prístroj neukáže žiadne príčiny nadváhy, znamená to len jedno a to, že hlavnou príčinou priberania je klientovo obžerstvo, čo mi väčšinou sám potvrdí. Prípadne môže mať vplyv aj nesprávna strava podľa krvných skupín.

Čo obsahujú produkty, ktoré používate, a na akom princípe fungujú?

Môžem to vysvetliť len všeobecne, pretože ide o určité know-how. Jednou časťou prípravkov sú bylinné maceráty, do ktorých sa nahráva špecifická holografická informácia, a to je hlavný účinok prípravkov. Potom sú tu prípravky vo forme tabliet. Ide o typické bylinné prípravky, ktoré pomáhajú rozbiť niektoré usadeniny, ktoré sa nám nepodarilo rozbiť pomocou „bylinných macerátov“. Ďalším typom sú komplexné prípravky, ktoré obsahujú kombináciu rôznych prípravkov zameraných na konkrétny problém.

Informačné prípravky (The Epoch Times)

Aby sme pochopili, čo je to informácia v našich podmienkach… Informácia je to, čo nám v tele škodí, a túto škodlivú informáciu, napr. baktérie, vírusy, plesne atď. máme „holograficky“ znázornenú v prípravku. A keď si ho nakvapkáme do úst alebo si ho dáme na pokožku, imunitný systém je nasmerovaný tak, aby si ho začal všímať a začal ho eliminovať. Takže celú očistu tela riadi vlastný imunitný systém, a preto je to úplne bezpečné.

Sú tieto výrobky vhodné aj pre deti?

Existujú aj detské sirupové prípravky, ktoré neobsahujú alkohol. Výsledky sú u detí veľmi rýchle, pretože nie sú tak emocionálne zaťažené ako dospelí.

Dajú sa tieto prípravky porovnať s homeopatiou?

Nie, je to niečo iné.

Kto sú vaši klienti? Predpokladáme, že sú to väčšinou ľudia, ktorým klasická medicína pravdepodobne ešte nepomohla. Nechodia k vám, keď už je neskoro? A akú úlohu zohráva prevencia?

Ako to už u ľudí bežne býva, prichádzajú, keď majú vážnejšie zdravotné problémy alebo problémy, ktoré ich trápia. Zo skúsenosti však môžem povedať, že „nikdy nie je neskoro“. Úloha predchádzania ťažkostí je však kľúčová, najmä ak by malo ísť o nezvratné procesy, ako je napríklad autoimunita. Mám širokú škálu klientov od detí až po starších ľudí a tiež pacientov, ktorých ku mne posielajú lekári.

Takmer všetci klienti prichádzajú na odporúčanie svojich známych, dokonca aj tí zo zahraničia.

Takže často máte klientov, ktorí už majú diagnózu…

V podstate áno, ale ja diagnózu nepotrebujem. Diagnóza slúži ako prostriedok komunikácie lekára s lekárom. Veľmi často prichádzajú ľudia, ktorým dlho nebola diagnostikovaná príčina ich zdravotných problémov, a napriek tomu je zrejmé, že s týmito ľuďmi nie je niečo v poriadku. Pýtam sa ich na ich psychické a fyzické pocity a na to, aké majú bolesti. V skutočnosti to však nepotrebujem vedieť vopred.

Všetko dôležité si zisťujem sama, ale samozrejme, že postup prispôsobujem potrebám klienta a zohľadňujem to, čo ho najviac trápi. Pri autoimunitných ochoreniach ide o čas, takže ten vždy riešim ako prvý a má prednosť aj pred niektorými potrebami klienta.

Alojzia Kováčová vyšetruje klientku v terapeutickom detoxikačnom centre, Zlaté Moravce (The Epoch Times)

Ako u vás prebieha návšteva klienta a aký je následný proces?

Na začiatku si vždy nájdem chvíľku na rozhovor s klientom a opýtam sa ho, ako ku mne prišiel a pod. Klienti sa často hneď na začiatku pýtajú na finančnú stránku. Je pravda, že pre niektorých to nemusí byť lacná záležitosť. Navyše túto metódu neprepláca zdravotná poisťovňa. Ale tiež to nie je suma, ktorú by si väčšina ľudí nemohla dovoliť. Liečba sa dokonca môže prispôsobiť finančnej situácii klienta.

Na druhej strane, koľko by klienti zaplatili za lieky, čas, keď nemôžu pracovať kvôli práceneschopnosti, fronty u lekára atď. Myslím, že v konečnom dôsledku ušetria mnohonásobne viac.

Klient príde a počas našej práce mi povie, ako sa cíti – ako vníma svoje zdravie. Počas toho identifikujem emocionálnu a fyzickú záťaž a na záver na základe výsledkov meraní a mojich zistení vytvorím detoxikačný plán.

Prvé meranie je komplexné a trvá približne dve hodiny. Ďalšie kontrolné meranie, ktoré je zvyčajne po šiestich týždňoch, trvá približne 45 minút až hodinu. Samozrejme, pri práci s klientmi zo zahraničia to nie je vždy možné dodržať. Tam to riešime individuálne.

Koľko sedení je v priemere potrebných na vyriešenie konkrétneho zdravotného problému a koľko na komplexné vyriešenie zdravotného stavu?

To sa nedá jednoznačne povedať, pretože je to individuálna záležitosť. Ako som už povedala, stáva sa, že klient príde s veľkým problémom, ktorý vyriešime v priebehu šiestich týždňov, a je ešte veľa vecí, ktoré môžeme vyriešiť, ktoré by som mala vyriešiť. Ale v priemere strávim s jedným klientom približne trištvrte roka riešením konkrétneho zdravotného problému.

Približne šesť sedení… ale nemôžem to takto absolútne povedať, pretože niekedy to môže byť pol roka, ale u niekoho iného to môže byť aj rok. Príčina zdravotného problému je často veľmi zložitá. Súvisí s viacerými orgánovými okruhmi a môže sa stať, že k najväčšiemu pokroku dôjde počas niekoľkých posledných kúrach, ktoré môžu časovo korešpondovať s celkovou a komplexnou detoxikáciou toxickej mapy klienta.

Môže človek, ktorý je úplne detoxikovaný, ochorieť napr. na chrípku?

Samozrejme, že môže. Pretože ja napríklad riešim imunitu a antivírusovú imunitu. Ako je teda možné, že ochorie? Jednoducho preto, že na človeka v živote pôsobia rôzne vplyvy, napr. smútok, nedostatočný spánok, dlhodobá nesprávna strava, ktoré dočasne oslabujú antivírusovú imunitu, a preto je možné, že aj po detoxikácii ochorie napr. na chrípku.

Oplatí sa teda vôbec detoxikovať?

Samozrejme, že áno. Povedzme len, že konkrétne chrípka sa po detoxikácii zvláda oveľa ľahšie. Samozrejme, je to badateľné najmä u tých, ktorí majú často silné reakcie s dlhodobejším charakterom. Ale potom sú tu aj iné vírusy, ktoré, ak sa s nimi nevysporiadame, majú za následok napríklad poškodenie srdcového svalu. Existujú však aj vírusy, ktoré môžu spôsobiť nádorové ochorenie atď. A pri riešení toho všetkého môže pomôcť detoxikácia.

Ďakujeme za rozhovor!

Názory vyjadrené v tomto článku sú názormi autora a nemusia nutne odrážať stanovisko The Epoch Times.

Prečítajte si aj