Nedeľa 12. mája, 2024
Alojzia Kováčová vo svojom terapeuticko-detoxikačnom centre v Zlatých Moravciach (The Epoch Times)

„Náprava autoimunity sa dá zvládnuť už za šesť týždňov,“ hovorí terapeutka s mimoriadnou úspešnosťou

 „Dá sa povedať, že všetky autoimunitné poruchy sú riešiteľné. Myslím, že som sa ani nestretla s prípadom, že by príčina autoimunitného ochorenia nebola riešiteľná. Rakovina, autoimunitné ochorenia, alergie, ekzémy, celiakia, astma sú niekedy otázkou šiestich týždňov.“

Navštívili sme malé terapeuticko-detoxikačné centrum v Zlatých Moravciach, ktoré vedie terapeutka Alojzia Kováčová a ktorého výsledky lákajú klientov aj mimo hranice Slovenska a v niektorých prípadoch dokonca aj mimo hranice európskeho kontinentu.

Čo stojí za týmito výsledkami? Ako funguje proces detoxikácie? Je možné dosiahnuť 90 % úspešnosť pri riešení zdravotných problémov? Aké sú limity a ako sa na výsledky pozerajú lekári a ošetrujúci lekári?

Alternatívnu medicínu praktizujete už pomerne dlho a určite ste mali veľa prípadov chronických a takzvaných nevyliečiteľných chorôb. Existuje nejaký spôsob, ako sa s takýmito chorobami vysporiadať?

Môžeme povedať, že všetky ochorenia súvisiace s autoimunitou sú riešiteľné. Myslím, že som sa ani nestretla s prípadom, že by sa príčina ochorenia súvisiaceho s autoimunitou nedala vyriešiť. Hovoríme o problémoch ako Parkinsonova choroba, skleróza multiplex, hypofunkcia štítnej žľazy, Alzheimerova choroba, obštrukčná choroba pľúc atď. 

Veľmi dobré výsledky sú aj pri nádorových ochoreniach, ekzémoch… Nedávno sa mi stalo, že klientke už po jednom ošetrení zmizol ekzém z celého tela. Zhodou okolností to bolo po očkovaní proti covidu, kde buď vznikla autoimunitná porucha kože, alebo sa očkovaním zosilnila. Podobný problém sa niekedy môže vyskytnúť po akomkoľvek očkovaní.

No klientka prišla po prvom ošetrení, začala ma objímať a povedala, že všetko je preč. Ja sama, ako odborníčka v tejto oblasti, som bola absolútne prekvapená, že to bolo také rýchle.

Takže áno, z podobných skúseností môžem potvrdiť, že aj tie najťažšie problémy, ktoré sú v klasickej medicíne v podstate neriešiteľné, sa dajú vyriešiť. Klasická medicína sa pri autoimunitných ochoreniach zameriava na výsledok. Používa imunosupresíva, ktoré spomaľujú imunitný systém, aby tak rýchlo neničil tkanivá. To je veľmi dobré aj preto, že keď sa klient následne s touto metódou oboznámi, je to život zachraňujúci stav.

Uvediem príklad: Nedávno som mala prípad, keď klientka absolvovala terapiu, ktorá bola mimo klasickej medicíny, kde jej boli vysadené lieky na autoimunitný problém týkajúci sa očí. V dôsledku vysadenia liekov sa jej neúnosne zhoršil zrak a oslepla. Z môjho pohľadu to bola veľká chyba. Až keď sa autoimunitný proces vyrieši, je možné – po konzultácii s lekárom a následnom vyšetrení – vysadiť lieky.

Onkologické ochorenia, autoimunitné ochorenia, alergie, ekzémy, celiakia, astma sú niekedy otázkou iba šiestich týždňov. Mala som klientku, ktorá za mnou prišla tesne pred tým, ako mala dostať oficiálne výsledky po lekárskom vyšetrení pre podozrenie na nádorové ochorenie. Prišla za mnou na naliehanie svojej sestry, ktorú som v minulosti riešila s celou jej rodinou, aby som zistila, či má alebo nemá rakovinu.

Hoci klientom nesmiem povedať žiadnu diagnózu, v mojom prípade bol tento nález pozitívny na nádorové ochorenie, čo o dva dni neskôr potvrdili výsledky lekára. Hneď po mojom meraní začala detoxikačnú kúru. Zhodou okolností momentálne neboli voľné termíny na operáciu a musela nejaký čas počkať. A keď prišla na kontrolu pred operáciou, lekári boli prekvapení, nevedeli, čo sa stalo. Nádor akoby tam nebol. Takže niekedy sa výsledok môže dostaviť veľmi, veľmi rýchlo. Buď sa nádorové ochorenie zastaví, alebo sa úplne vyrieši, a to aj za veľmi krátky čas.

Prístroj Salvia používaný pri informačnej metóde (The Epoch Times)

Spomínali ste, že ste merali nádor. Ako to funguje, čo môžete použiť na meranie týchto vecí?

Osobne používam prístroj Salvia, ktorý používajú aj iné  firmy. Záleží hlavne na tom, ako s ním pracujete a čo meriate. Niektorí merajú len výživové doplnky. Prípravky, ktoré väčšinou používam, sú tiež výživové doplnky, ale technológia samotnej výroby je zložitejšia.

Prístroj Salvia zisťuje niekoľko bodov na ruke na osrdcovej dráhe a pomocou autonómneho nervového systému, ktorý prechádza z orgánov do mozgu, pretože je v celom tele, nám poskytuje informácie o celom tele. Pomocou prístroja a testerov môžeme vlastne zistiť toxickú mapu človeka.

Prístroj Salvia by bol zbytočný, keby ho poradca nemohol používať s absolútnou presnosťou. Je to však veľmi, veľmi ťažké.

Môžete nám priblížiť informačnú detoxikačnú medicínu a čo všetko zahŕňa?

Od určitej doby nerada používam slovo detoxikácia… Keby ste ma stretli na ulici, nepovedala by som, že robím detoxikačnú medicínu. Tento pojem sa  do značnej miery znehodnotil a dosť sa podceňuje. V súčasnosti takmer každý hovorí, že robí „detoxikáciu“. Keď hovoríme o medicíne, mal by to byť určitý systém a postup.

Keď hovoríme o detoxikácii, princípom detoxikačnej medicíny je zbaviť telo všetkých toxínov z rôznych oblastí, či už ide o toxíny zo stravy, životného prostredia, psychické alebo fyzické toxíny. Ďalej sú to toxíny z rôznych dedičných vplyvov a prenosné toxíny od matky, keď sa rôzne toxíny odovzdávajú počas tehotenstva – vnútromaternicovým vývojom.

Aké toxíny máte na mysli, keď hovoríte o psychických a fyzických toxínoch?

Psychický toxín spôsobuje fyzický problém. Psychický toxín je jedným z hlavných toxínov, ktorý má za následok ukladanie fyzických toxínov do tkanív. 

Napríklad emocionálna deprivácia. Ide vlastne o traumy z detstva, keď malé dieťa ani nevie, že prežíva traumu. Nevie ju ani pomenovať, ale táto emocionálna deprivácia môže spôsobiť napríklad u detí a dospelých poruchy metabolizmu cukru. 

Fyzické toxíny sú priamo baktérie, vírusy, plesne atď., a môžu byť aj neživé, napríklad rádioaktívne látky, ťažké kovy, výfukové plyny atď.

Napríklad kaderníčky majú v tele neuveriteľné množstvo chemických látok. U mnohých je veľmi ťažké usporiadať si hormonálny systém, pretože neustále vdychujú chemikálie z lakov na vlasy a iných výrobkov. Vieme, že chemické látky sa viažu hlavne na hormonálny systém, takže ak majú hormonálnu poruchu, je niekedy veľmi ťažké odstrániť chemikálie v takomto prípade, pretože klientky sú neustále vystavené tejto chemickej záťaži.

U mužov sa chemikálie hromadia napríklad v spermiách, ktoré sú na chemikálie absolútne najcitlivejšie, u žien pre zmenu často v tukovom tkanive.

Toto tukové tkanivo, ktoré je najvýraznejšie v oblasti ženského brucha, potom môže výrazne ovplyvniť hormonálny systém.

V čom sa informačná metóda, ktorú používate, líši od iných metód alternatívnej medicíny? 

Hlavným princípom je diagnostika a odstránenie infekčných ložísk. Zameriava sa na príčinu zdravotného problému, nie na následok. V tom spočíva genialita tejto metódy. Zároveň je táto prax založená na poznatkoch tradičnej čínskej medicíny.

Profesionálne sa ňou zaoberám už 17 rokov a môžem povedať, že keď ku mne prídu klienti, ktorí absolvovali iné metódy, vidím existenciu týchto infekčných ložísk v celom tele, ktoré potom môžeme rozrušiť a odstrániť správnym systémom.  

Neviem však s istotou povedať, či boli odstránené všetky. Ale ak tieto ložiská nájdeme, rozrušíme ich, a tým sa v podstate vyrieši zdravotný stav klienta, ale to je len zhruba povedané. Samozrejme, nestačí len vyriešiť infekčné ložiská. To je to hlavné, čo vnímam, že iné metódy to nedokážu, aspoň som sa s tým zatiaľ nestretla. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa.

Čo vás priviedlo k tejto metóde?

Mala som veľké fyzické problémy, depresívne stavy, ekzémy, problémy s kĺbmi. Keď som mala 33 rokov, lekári mi v podstate diagnostikovali menopauzu.

Neverila som, že som v menopauze. Tiež mi povedali, že budem na vozíčku. Po gymnáziu som študovala na zdravotnej škole nadstavbu asistenta hygienickej služby a niečo ako vnútorný hlas mi na základe mojich vedomostí hovorilo, že to určite nie je pravda. Lekári nevedeli prísť na príčinu a ja som to nemienila nechať tak.

Až vďaka známemu v bratislavskej nemocnici mi diagnostikovali boreliózu. Podstúpila som liečbu, ale zdravotné problémy stále neustupovali. Tak som sa viac samovzdelávala, venovala bylinkám, šťavám, strave, meditáciám, čo mi naozaj veľmi pomohlo, ale…

Nakoniec som sa dostala do takých veľkých fyzických a psychických problémov, že som sa dostala do bodu, keď som kľačala na zemi, plakala a prosila Pána Boha, aby mi niekoho alebo niečo poslal do cesty, len nie chorobu!

Asi tomu nebudete veriť, ale skutočne o týždeň neskôr ma s touto informačnou metódou zoznámil môj bývalý klient z bývalej profesie. Zhodou okolností som si to nakoniec spojila s knihou Krížovka života, ktorú napísal MUDr. Jozef Jonáš, zakladateľ tejto metódy. Z tejto knihy som načerpala veľa poznatkov v rámci samoliečby. Sestra tohto klienta viedla celý poľský trh a ubezpečila ma, že to nie je len biznis.

Preto som začal študovať túto metódu. Laicky som si nasadila jeden prípravok a po užití tohto prvého prípravku som si uvedomila: „Bože môj, veď ja už tento stav ani nepoznám!“ Cítila som sa pokojná, nemala som ťažobu v žalúdku, nemala som depresiu… Myslela som si, že stav, ktorý ma sprevádzal predtým, je normálny. A až keď som sa z neho dostala, uvedomila som si, že to vôbec nie je v poriadku.

Je zlepšenie zdravotného stavu klienta dlhodobé, alebo vás klient musí navštevovať pravidelne?

Pokiaľ klient dodržiava zásady zdravej výživy a zlepší sa po emocionálnej stránke alebo začne na sebe pracovať po duchovnej stránke, tak áno.

V podstate sa klient nemusí ani vrátiť, ale keďže vieme, že život je taký, aký je, detoxikácia môže byť aj nekonečný proces.

Podľa mojich skúseností by to trvalo maximálne rok a pol, ak by som chcela dostať všetko, čo nameriam, úplne von z hlavných orgánov, podriadených orgánov, nervového systému, hormonálneho systému, cievneho systému, pohybového aparátu, emocionálnych štruktúr mozgu atď. A keď sa s klientom dostanem do tohto bodu, aj vtedy mu odporučím, aby raz za rok prišiel na kontrolu.

Pretože ho už poznám ako človeka, viem, čo porušuje z hľadiska výživy, viem, čo zvládne alebo nezvládne po psychickej a emocionálnej stránke, a na základe toho ho možno zaradím späť na 3-4 prípravky a celý rok sa už neuvidíme.

Klient nebude mať dôvod ísť k lekárovi, pokiaľ nedôjde k nejakému zraneniu, ale samozrejme odporúčam chodiť k lekárovi aj na preventívne prehliadky. Ideálnou situáciou je kombinácia oboch ciest.

Testovacie sady pre prácu s prístrojom (The Epoch Times)

Môžeme teda hovoriť o určitých predispozíciách, ktoré spôsobujú, že sa človeku zdravotné ťažkosti vracajú?

Vždy si môžeme spôsobiť nový zdravotný problém, ale často existuje cesta, ktorá viac či menej vedie k tejto určitej toxickej záťaži. Ale často sa stáva, že niekto bude mať stále paradentózu, niekto bude mať stále nádorové ochorenie, áno?

Takže má tie konkrétne psychologické procesy a stravovacie návyky, ktoré ho dovedú k tomu, že dostane nejaký zdravotný problém, ktorý je pre neho typický, ale samozrejme, môže sa vyvinúť aj nový problém. Musím to zopakovať, pretože je to dôležité… ak klient začne na sebe pracovať po všetkých stránkach – duchovnej, mentálnej, fyzickej a emocionálnej, potom je možné to zmeniť.

Spomínam si na klientku, ktorej sme vyčistili všetko, čo sa dalo, a nedokázali sme ju zbaviť vírusov herpesu na ústach. Ale časom som si všimla, že vždy, keď ku mne prišla, bola taká utrápená a na jej tvári som videla akúsi agresiu.

Tak sme s tým začali pracovať a aj ona s tým začala pracovať. Potom mi vlastne prezradila, že má sestru, ktorá je schizofrenička, a vždy, keď si telefonovali, bolo to pre ňu psychicky veľmi náročné.

To bol toxín, s ktorým sa musela naučiť pracovať, aby ju to nerozrušilo. Vždy dostala pocit neistoty, hnevu, agresie, čo vlastne oslabilo jej pečeň, a pečeň kontroluje hlavne imunitu voči herpetickým vírusom. 

Keď dokázala prijať to, čo jej sestra hovorila, aj keď s tým možno nesúhlasila, keď to prijala, zmenilo to jej celkové zdravie. V podstate je úplne zdravá, neberie žiadne lieky, ale stále chodí k lekárovi na pravidelné ročné prehliadky a tiež na pravidelné preventívne prehliadky.

Na svojej webovej stránke uvádzate, že máte 90 % úspešnosť pri riešení chronických ochorení. Ako ste dospeli k tomuto číslu? Existujú nejaké obmedzenia?

Je to skutočné číslo. Možno je to nepochopiteľné, ale je to pravda. Je to neuveriteľné pre bežného človeka a nepochopiteľné dokonca aj pre lekárov, ktorí ma navštívili. 90 % mojich klientov dokáže úplne vyriešiť zdravotné problémy, s ktorými prišli, pokiaľ dodržiavajú dané pokyny, vydržia až do konca detoxu a ich zdravie nie je príliš poškodené. Ak však klient príde neskoro a má už trvalé poškodenie neregeneratívnych tkanív, tak 5 -10 % klientov sa pri tejto metóde úplne „nevyrieši“.

S takýmto stavom, žiaľ, nemôžem nič urobiť a potom samozrejme prichádza na rad práca lekárov a chirurgov, ak je to ešte možné. Ak by som mala uviesť nejaký príklad týkajúci sa poškodenia, uviedla by som príklad srdca, ktoré môže byť dlhodobo poškodené autoimunitou alebo parazitmi atď. Ak detoxikujem všetko o srdci a výsledky ukážu, že srdce je čisté, mohla by som povedať, že srdce je v poriadku a malo by fungovať na 100 %, ale nemusí to byť pravda, pretože bolo poškodené autoimunitou, parazitmi atď. Takže čistota orgánu je splnená, ale funkčnosť môže byť obmedzená. To je tých 5 – 10 % prípadov.  Účinky detoxikácie však klienti pociťujú vždy.

Medzi obmedzenia tejto metódy patrí aj väčšina veľmi akútnych prípadov život ohrozujúcich stavov. To musí logicky zostať v kompetencii lekárov.

Je taká vysoká úspešnosť výsledkom vášho talentu pri hľadaní správnej metodiky, alebo je to spôsobené informačnou metódou a všetci terapeuti majú takéto výsledky?

Samozrejme, základom je, že terapeut je vzdelaný a vie merať úplne presne. A musí tu byť aj talent. Nemyslím si, že existuje nejaký iný spôsob. Na terapeutovi a zvolenej stratégii veľmi záleží. Táto metóda nie je len o tom, že sa naučíte nejaké vedomosti, pretože sú tu základné postupy podobné ako v klasickej medicíne, ale niekedy musíte vedieť postup zmeniť. Ja osobne som si vytvorila vlastný systém, ktorý mi vyhovuje, a ak by nefungoval, začala by som ho postupne meniť, až by fungoval.

Nie je jednoduché len tak skopírovať nejaký systém, pretože to závisí od praxe a skúseností a z toho vychádza aj prirodzená intuícia.

V minulosti mi odstránenie ekzému trvalo dva roky a teraz sa dá vyriešiť už po prvej kúre. Samozrejme, je to aj vďaka produktom (výživovým doplnkom), ktoré sa tiež veľmi zlepšili a stále sa zlepšujú. Bez nich by to absolútne nebolo možné.

Sú medzi súčasnými terapeutmi aj lekári, ktorí praktizujú informačnú metódu?

Samozrejme, že áno, ale nemusí to nevyhnutne znamenať nejakú významnú výhodu. Osobne som sa musela rok a pol vzdelávať, hoci som študovala zdravotnú školu, aby som zložila certifikačné skúšky a mohla túto metódu používať. Oni to nemusia robiť, hoci sú odbory medicíny, ku ktorým to nemá až tak blízko, napríklad chirurgia, takže sa musíte výrazne vzdelávať. Podľa mojich skúseností môžu mať ľudia s poctivým prístupom, ktorí pochádzajú z nemedicínskeho prostredia, niekedy lepšie výsledky ako práve lekári.

Placebo v našej metóde v podstate neexistuje, hoci v každej profesii má určité účinky. Keď má niekto titul, ľudia tak trochu berú jeho rady vážnejšie, a to môže napríklad uľahčiť prácu lekárskeho terapeuta, a naopak, niekto, kto titul nemá, to môže v niektorých prípadoch prácu sťažovať. 

Spomínali ste, že sú lekári, ktorí k vám posielajú svojich pacientov… Stretávate sa aj s určitou skepsou lekárov voči alternatívnej medicíne? Skúste opísať svoje skúsenosti. 

Samozrejme, so skepticizmom sa stretávame pomerne často, ale chápem ich, pretože sú vyškolení na to, v čom pracujú, a väčšina s takýmito vecami ani neprichádza do kontaktu. 

Vždy je to o človeku. Ak je lekár inteligentný, nepovie, že tomu neverí, ak niečo nevie.

Môže sa podľa vás klasická medicína kombinovať s alternatívnou medicínou alebo by mohla byť alternatívna medicína nápomocná klasickej medicíne? Má niekto z prostredia alternatívnej medicíny ambíciu nejakým spôsobom prevziať vedúcu úlohu v oblasti medicíny?

Situácia je taká, že každá strana v súčasnosti hrá na svojom vlastnom ihrisku. Som si istá, že keby sme dokázali viac spolupracovať, bola by to nesmierne výhodná situácia pre klientov, pacientov, ale aj pre lekárov. Alternatívna medicína pravdepodobne lepšie zvláda prevenciu chorôb a klasická medicína lepšie zvláda akútne stavy. Viem si predstaviť, že obidve spolu by fungovali efektívne z hľadiska financií a výsledkov liečby. 

Využívate vo svojej terapeutickej praxi aj iné druhy alternatívnej medicíny?

Pre svoje účely používam len informačnú metódu, sem-tam s trochou homeopatie. Sama som bola na plazme a biorezonancii pri niektorých osobných akútnych prípadoch.

Čo sa týka výživových doplnkov, minerálov… používam overené produkty, vyberám to, čo má najlepšie výsledky na základe detekcie na prístroji Salvia, a overujem vhodnosť použitia na konkrétnom klientovi.

Posielate k týmto kolegom z iných praxí aj klientov?

Stalo sa to len raz. Klienta som ani nevidela, už počas telefonátu som mala podozrenie na herpes vírusy a kvôli naliehavosti som ho poslala rovno na biorezonanciu. Išlo o malého chlapca, ktorý mohol oslepnúť. Po jednej biorezonancii sme sa stretli v mojej ordinácii a zistili sme, že má v očiach ešte sklerózu multiplex, čo si následne rodičia nechali potvrdiť u známeho lekára v Bratislave.

Vyriešili sme sklerózu multiplex, dieťa je teraz zdravé, bez sklerózy a vidí, takže časom sa aj jeho rodičia stali mojimi klientmi.

Názory vyjadrené v tomto článku sú názormi autora a nemusia nutne odrážať stanovisko The Epoch Times.

Prečítajte si aj