Sobota 18. mája, 2024
Politická komentátorka Eva Vlaardingerbroeková z Holandska vystúpila 25. apríla na maďarskej konferencii konzervatívcov CPAC, kde predniesla prejav, ktorý podľa jej nie je „veselý“, ale poukazuje na veci, o ktorých „je veľmi, veľmi potrebné diskutovať“. (Screenshot z video-prenosu z konferencie CPAC)
»

Holandská komentátorka upozorňuje na spojitosť medzi imigráciou a rastúcou kriminalitou v Európe

Politická komentátorka Eva Vlaardingerbroeková z Holandska vystúpila 25. apríla na maďarskej konferencii konzervatívcov CPAC Hungary 2024, kde predniesla prejav, ktorý podľa nej nie je „veselý“, ale poukazuje na veci, o ktorých „je veľmi, veľmi potrebné diskutovať“.

Jej prejav bol na platforme YouTube zablokovaný, čo komentovali niektorí konzervatívci, ktorí taktiež poukazovali na iné snahy zabrániť nedávnej konferencii európskych konzervatívcov v Bruseli. Na platforme X (predtým Twitter) je jej prejav stále dostupný. Iní komentátori zasa poukázali na cenzúru z druhej strany a uviedli, že niektorým novinárom z ľavicových médií bola odmietnutá akreditácia na účasť na konferencii CPAC v Maďarsku.

Čo povedala Eva Vlaardingerbroeková? „Rada by som vás previedla poslednými siedmimi dňami v Európe. Tento víkend boli v Štokholme za bieleho dňa na ulici dobodané tri staré ženy vo veku okolo sedemdesiat rokov. V Londýne boli v priebehu 42 hodín dobodaní štyria ľudia. V Paríži vyšli do ulíc stovky afrických migrantov, kde páchali výtržnosti, a vo francúzskom meste Bringolo bol vypálený ďalší kostol.“

Ďalej holandská komentátorka upozornila, že jej zoznam je len zlomkom incidentov v krátkom časovom období, ktoré sa odohrali na európskom kontinente.

Podľa Vlaardingerbroekovej dnes existuje dostatok skúseností na to, aby sa tieto udalosti neprezentovali ako „náhodné incidenty“. „Vieme, a naše vlády to tiež vedia, že existuje spojitosť medzi masovou migráciou a kriminalitou,“ hovorí holandská právnička.

Vo svojom prejave ďalej vymenúvala zločiny ako „znásilnenia, vraždy, streľba, podpaľačstvo a dokonca aj odrezávanie hláv“. Podľa nej sú v súčasnosti v Európe čoraz častejšie, pričom ich dáva do súvislosti s masovou migráciou a označuje ich za „novodovezený problém“.

Tieto problémy sa podľa Vlaardingerbroekovej prehliadajú. „Možno sa na minútu alebo dve nahneváme a potom pokračujeme v našom živote. Ponúkneme rodine („postihnutých“) svoje myšlienky a modlitby, ale nikdy sa nič nezmení,“ hovorí holandská politická komentátorka.

„Dámy a páni, čo to o nás prezrádza? Toto je reakcia spoločnosti, ktorá sa už vzdala. Spoločnosti, ktorá už akceptovala svoju porážku,“ hovorí Vlaardingerbroeková. „Ale je to pravda? Už sme sa vzdali? Akceptovali sme novú realitu, ktorú pre nás majú vymyslenú globalistickí lídri?“

Podľa mladej Holanďanky viedlo konanie „skorumpovaných elít“ k tomu, že využili peniaze obyvateľov európskeho kontinentu na to, aby „pozvali nepriateľa“, ktorý kontinent „dobyl“ zvnútra.

„Pokiaľ sa nič nezmení, pokiaľ nezačneme vážne bojovať za náš kontinent, za našu vieru, za našich ľudí, za naše krajiny,“ podľa Vlaardingerbroekovej sa toto obdobie zapíše do dejín ako obdobie, kedy „skorumpované elity aktívne pozvali útočníkov“.

Ďalej uviedla, že pôvodná „biela kresťanská“ populácia je „nahradzovaná v čoraz väčšom počte“, a pridala niekoľko štatistík z Holandska. „Obyvateľstvo Amsterdamu teraz tvorí 56 % migrantov, Haagu 58 % migrantov, Rotterdamu takmer 60 % migrantov a, samozrejme, väčšina týchto migrantov pochádza z nekresťanských a nezápadných krajín Afriky a Blízkeho východu.“

Potom uviedla stav v rôznych európskych hlavných mestách: „Londýn 54 % migrantov, Brusel 70 %“. Ďalšie európske mestá  môžu podľa nej môžu dospieť k podobnému výsledku.

Na záver Vlaardingerbroeková konštatuje, že takzvaná teória „ Great Replacement“, teda „ Veľkej výmeny obyvateľstva“, už nie je len teóriou, ale „skutočnosťou“.

Vedúce autority podľa nej vyhlasujú, že „je to dobrá vec, že miestne obyvateľstvo už nebude tvoriť väčšinu obyvateľov tohto kontinentu“, a cituje holandského politika Hansa Timmermansa, ktorý v roku 2015 povedal, že „diverzita je osudom ľudstva“ a že „Európa bude rozmanitá“.

„Nová Európa“ má podľa Vlaardingerbroekovej vzniknúť pod vedením elít a zároveň potláčať „starú Európu“ a potláčať tých, ktorí by starú Európu chceli zachovať alebo obnoviť.

Aký „protijed“ ponúka

Prístup, ktorý Vlaardingerbroeková opisuje ako „protijed“, je „silná kresťanská Európa suverénnych národných štátov“. „Preto musíme odmietnuť lož, že nacionalizmus spôsobuje vojny,“ domnieva sa holandská komentátorka.

„Vojny nevyvoláva nacionalizmus alebo národná suverenita, príčinou vojen je expanzionizmus. A kde ho dnes v Európe môžeme nájsť? Iba na jednom mieste – v Bruseli,“ domnieva sa Vlaardingerbroeková.

„Je to vtip. Úprimne povedané, je to zvrátený, drahý a nebezpečný vtip,“ dodáva komentátorka.

Holandská ľavicová tlač ju označuje za „štítonosičku krajnej pravice“ a v súvislosti s tým odpovedá na otázku novinára, či si nemyslí, že vo svojich vystúpeniach „zašla príliš ďaleko alebo bola príliš radikálna“: „Nie. A v skutočnosti sme v Európe nezašli dosť ďaleko.“ Podľa nej sa orgány EÚ menia na „totalitný systém, ktorý treba odstrániť“, pretože je „od základu prehnitý“ a nedá sa reformovať. „Babylonskú vežu treba zbúrať“ domnieva sa Vlaardingerbroeková.

Za tieto slová platforma YouTube označila jej prejav ako „hate speech“ (nenávistný prejav).

Eva Vlaardingerbroeková žije v Amsterdame v severnej časti Holandska. Moderovala talk show v štúdiu Riks, pôsobila na Leidenskej univerzite, v Európskom parlamente a v Konzervatívnej strane. Je držiteľkou titulu Master of Laws (LLM) z Leidenskej univerzity. V roku 2023 sa nakrátko objavila v dokumentárnom filme denníka The Epoch Times s názvom Vojna proti farmárom a hosťovala aj v niekoľkých televíznych seriáloch.

Prečítajte si aj