Pondelok 13. mája, 2024

Bývalý šéf PPA Jánoš: Slovenské úrady farmárom pravidlá od EÚ ešte sprísňujú (Videorozhovor)

Minulý týždeň sa na Slovensku konali dva poľnohospodárske protesty. V pondelok (19.2.) protesty po slovenských mestách organizovalo niekoľko združení malých a stredných farmárov (Združenie mladých farmárov Slovenska, Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska, Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska a Spolok farmárov Slovenska).

Vo štvrtok početnejšie protesty po celom Slovensku a na hraniciach so susednými štátmi organizovali dve najväčšie poľnohospodárske organizácie – Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) a Agrárna komora Slovenska.

Minister pôdohospodárstva Takáč nazval farmárov z pondelnajších protestov, že sú pomýlení a sám sa zúčastnil akcie vo štvrtok.

Prečo sú slovenskí farmári rozdelení a o čo jednotlivým táborom ide? Je za nevýhodné podmienky v slovenskom poľnohospodárstve zodpovedná iba Európska únia alebo svoj podiel viny nesú aj slovenské úrady?

Ako to vidí dlhoročný aktivista a bývalý šéf Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jaroslav Jánoš vysvetlil v rozhovore pre denník Epoch Times Slovensko.

Prečítajte si aj