Sobota 11. mája, 2024
Plagát bielej ruskej protiboľševickej propagandy z roku 1919 zobrazuje komunistických vodcov Lenina, Trockého, Kameneva, Radeka, Sverdlova a Zinovieva, ako obetujú alegorickú postavu reprezentujúcu Rusko soche Karla Marxa (Voľné dielo)

Komunizmus je svojou povahou satanistický (Komentár)

Komunizmus v priebehu minulého storočia spôsobil smrť viac ako 100 miliónov ľudí v dôsledku hladomoru, politických čistiek a genocídy. Vytvoril spoločnosti, v ktorých má moc malá skupina, ktorá zotročuje celé národy, a kde sa popraviská, gulagy a pracovno-prevýchovné tábory stali súčasťou každodenného života.

Úpadky ekonomiky, masové zabíjanie a zotročovanie spôsobené komunizmom však nie sú najväčšími zločinmi tohto systému.

Najväčším zločinom komunizmu je zničenie ľudskej duše.

Hlavným cieľom komunizmu je demoralizovať spoločnosť – zničiť kultúru, náboženstvo a základné hodnoty každej spoločnosti, ktorej sa dotkne.

Tento cieľ je jasne uvedený v „Manifeste komunistickej strany“, v ktorom Karl Marx a Friedrich Engels v roku 1848 uviedli, že komunizmus „odstraňuje všetko náboženstvo a morálku“.

Pre každého človeka je najdesivejšou vecou zničenie viery, presvedčenia a morálnych hodnôt. V Matúšovom evanjeliu v Biblii sa píše: „Nebojte sa tých, ktorí zabíjajú telo, lebo dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, kto môže zničiť dušu aj telo v pekle“.

Opakovane sme mohli vidieť, že cieľom komunizmu je zničiť dušu ľudstva.

Potom, čo bývalý sovietsky vodca Vladimir Lenin v roku 1921 nariadil, aby sa roľníkom odobrali osivá, postihol Rusko hladomor. V dôsledku toho zomrelo od hladu päť až desať miliónov ľudí. Podľa Čiernej knihy komunizmu na to Lenin reagoval slovami, že hladomor bol pre komunistické hnutie prospešný, pretože „hladomor ničí aj vieru nielen v cára, ale aj v Boha“.

Zatiaľ čo komunizmus si nasadzuje rôzne masky a snaží sa ľudí presvedčiť, že jeho úmysly sú láskavé, vplyv jeho zakorenenia je možné pozorovať všade. A hoci komunizmus predstiera, že je ateistický, mnohí jeho zakladatelia, vrátane Marxa, neboli. Mali satanistické presvedčenie.

Rumunský kazateľ Richard Wurmbrand, ktorý bol za komunizmu väznený, zdokumentoval mnohé z tejto histórie vo svojej knihe Marx a Satan.

Jedným z príkladov je Michail Bakunin, Marxov pobočník v Prvej internacionále, ktorý napísal: „Zlo je satanská vzbura proti božskej autorite, vzbura, v ktorej vidíme zárodok všetkej ľudskej emancipácie – revolúciu. Socialisti sa navzájom spoznávajú slovami V mene toho, ktorému bolo veľmi ukrivdené.“

Marxov satanizmus je zrejmý už z jeho ranných spisov. V básni „Modlitba zúfalého“ napísal, že „vybudoval [svoj] trón vysoko na výšinách“, a pokračoval, že „jeho vrchol bude chladný a obrovský. Jeho opevnením bude nadľudský strach, jeho strážcom – najtemnejšie muky. Kto k nemu pozdvihne svoj zdravý zrak, ten sa odvráti zničený a stratí reč; zovrie ho slepá a mrazivá smrteľná úzkosť. Nech si jeho šťastie nachystá hrob.

V básni „Hráč“ Marx píše: „Pekelné výpary vystupujú k môjmu mozgu, napĺňajú ho až k šialenstvu, až sa moje srdce celkom zmení“ a „Vidíš ten meč? Sám knieža temnoty mi ho dal.“

Životopisec Robert Payne vo svojej knihe Marx z roku 1968 napísal, že Marx „mal diabolský pohľad na svet a diabolskú zákernosť. Niekedy sa zdalo, že vedome vykonáva dielo zla“.

Aj zo základných princípov komunizmu vidíme, že má satanskú povahu. To nás privádza k dialektickému materializmu, ktorý Jozef Stalin popísal v roku 1938 ako „svetonázor marxisticko-leninskej strany“.

Satanizmus funguje prostredníctvom obrátenia hodnôt v kresťanskom systéme. Dialektický materializmus funguje na obrátení hodnôt vo všetkých tradičných vierach, vo všetkých pravoverných náboženských systémoch. Funguje na troch princípoch – identifikácia, rozpor a odstránenie stredu. Prevrátenie akejkoľvek tradičnej hodnoty, na ktorú sa zameriava, sa stane témou, ktorú bude komunizmus presadzovať. Prevrátenie tradícií a morálky ďalej využije na to, aby spoločnosť viedol k boju, a tento boj použije na zničenie hodnôt, ktoré v danej spoločnosti existujú.

Pápež Pius XI. v roku 1937 napísal, že v rámci tohto systému sa komunizmus pokúša „vyostriť antagonizmy, ktoré vznikajú medzi rôznymi spoločenskými triedami“. To znamená, že komunisti vytvárajú triedny boj, aby vytvorili zúrivú nenávisť, ktorá môže ďalej podnecovať ich ciele pod falošnou zástavou „pokroku“.

Komunizmus nie je len politický alebo ekonomický systém. Jeho podoby existujú v mnohých hnutiach, ktorých cieľom je zničiť naše hodnoty, tradície a presvedčenie. Slovami Karla Marxa, je to prízrak a jeho cieľom je zničiť ľudstvo.

Názory vyjadrené v tomto článku sú názormi autora a nemusia nutne odrážať stanovisko The Epoch Times.

Pôvodný článok.

Prečítajte si aj