Nedeľa 12. mája, 2024
ilustračná fotografia (Foto: azerbaijan-stokers / freepik.com)
»

Zeleninová polievka s talianskym šmrncom (recept)

Pripravte sa na cestu talianskymi kulinárskymi tradíciami s naším receptom na zeleninovú polievku. S touto bohatou zmesou štipľavých bylín a čerstvej zeleniny premeníte svoju kuchyňu na malú taliansku trattóriu. Buon appetito!

Ingrediencie:

1 cibuľa

Olivový olej

2 póry

2 stonky zeleru

1 mrkva

1 červená paprika

1 cuketa

2 zemiaky

2 strúčiky cesnaku

1 chilli paprička

Soľ

Čierne korenie

Tymián

1 liter zeleninového vývaru

Petržlen

3 plátky chleba

Sušený cesnak

Oregano

Červené korenie

Postup:

V hrnci zohrejte trochu olivového oleja a orestujte cibuľu na miernom plameni.

Pridajte pokrájané póry, zeler, mrkvu, červenú papriku, cuketu, zemiaky, cesnak a chilli papričku. Dobre premiešajte.

Osolte, pridajte čierne korenie a tymián. Dôkladne premiešajte a hrniec prikryte. Nechajte variť 5-7 minút.

Do hrnca pridajte 1 liter zeleninového vývaru. Nechajte variť ďalších 15 minút.

Pridajte čerstvý nasekaný petržlen.

Medzitým pripravte krutóny. Plátky chleba potrite olivovým olejom a posypte ich sušeným cesnakom, červeným korením a oreganom. Pečte v rúre na 180°C po dobu 10 minút.

Teplú polievku podávajte s aromatickými krutónmi.

Užite si túto lahodnú polievku plnú chutí a vôní!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Prečítajte si aj