Nedeľa 12. mája, 2024
Ilustračná fotografia (Mike Bird / Pexels)

Požičovňa áut Hertz sa zbavuje 20 000 elektromobilov. Nahradí ich klasickými

Jedna z najväčších svetových spoločností na prenájom áut, Hertz Global Holdings Inc., sa zbavuje tretiny elektromobilov vo svojom vozovom parku v USA. Dôvodom je slabý dopyt a vysoké náklady na opravy. Peniaze investuje do nákupu konvenčných dieselových a benzínových vozidiel.

Spoločnosť oznámila svoje rozhodnutie predať 20 000 elektromobilov minulý týždeň vo štvrtok. Predaj elektromobilov vrátane Tesly sa začal minulý mesiac a mal by pokračovať počas celého roka 2024. Spoločnosť Hertz urobila tento krok približne dva roky po tom, ako sa dohodla so spoločnosťou Tesla, že bude ponúkať jej vozidlá vo svojom portfóliu.

Požičovňa áut uviedla, že vyradenie časti svojho elektrického vozového parku a jeho nahradenie autami so spaľovacími motormi je spôsobené vyššími nákladmi na opravy po kolíziách a poruchách elektrických áut v porovnaní s bežnými autami. Spoločnosť Hertz pritom plánovala do konca tohto roka vymeniť 25 % svojho vozového parku za elektrický, uviedla agentúra Reuters.

Oznámenie spoločnosti Hertz poukazuje nielen na vysoké náklady na údržbu a opravy elektrických vozidiel, ale zdôrazňuje aj klesajúci záujem o elektromobily. Rast predaja v USA sa spomaľuje a aj na európskom trhu s elektrickými vozidlami sa v tomto roku očakáva výrazný pokles napriek silnému roku 2023. Súvisí to aj s decembrovým rozhodnutím nemeckej vlády ukončiť dotácie na nákup elektrických vozidiel.

Pôvodný článok

Európska ľudová strana žiada zrušenie zákazu spaľovacích motorov a výrazné posilnenie ochrany hraníc
Plány EÚ na povinné šrotovanie: Majitelia áut môžu prísť o svoje vlastnícke práva

Prečítajte si aj