Pondelok 20. mája, 2024
Ilustračná fotografia (Polina Tankilevitch / Pexels)

Francúzska agentúra pridala na zoznam jedovatých látok 10 z 11 povinných vakcín

Polemika okolo povinných vakcín vo Francúzsku sa vyostruje potom, čo francúzska Národná agentúra pre bezpečnosť liekov a zdravotníckych pomôcok (ANSM) zaradila 10 z 11 povinných vakcín medzi jedovaté látky. Martine Gardenalová, lekárka – homeopatka a členka Ligy za slobodu v očkovaní, hovorí o určitom zneužívaní.

 Liga za slobodu v očkovaní (Ligue pour la liberté des vaccinations) založená v roku 1954 bojuje vo Francúzsku za to, aby očkovanie zostalo individuálnou voľbou a vykonávalo sa s plnou znalosťou faktov. Martine Gardenalová, aktívna členka Ligy za slobodu v očkovaní, trvá na potrebe poskytnúť rodičom úplné informácie a prehodnotiť povinné očkovanie.

Nedávne zaradenie desiatich z 11 povinných vakcín na zoznam jedovatých látok francúzskou Národnou agentúrou pre bezpečnosť liekov a zdravotníckych pomôcok je prekvapujúce a oprávnene vyvoláva otázky. M. Gardenalová, ktorá dlhé roky pôsobila na lekárskom oddelení Národného inštitútu pre šport a telesnú výchovu INSEP, odsudzuje absenciu povinných každoročných kontrol.

Lekárske povolanie musí opäť nájsť svoju nezávislosť

Zdôrazňuje nedostatočný dohľad nad očkovaním a varuje pred potenciálnymi dôsledkami tohto masívneho, nedostatočne kontrolovaného očkovacieho programu. Odborníčkapripomína význam sledovania krátkodobých, strednodobých a dlhodobých účinkov očkovania. „Je extrémne nebezpečné podávať rovnaké injekčné dávky deťom aj dospelým (…) Lekárska profesia musí opäť nájsť svoju nezávislosť a nesmie prijímať pokyny bez overených informácií,“ upozornila v Tocsin media.

Táto nová klasifikácia pravdepodobne nezmierni narastajúce obavy voči vakcínam v súvislosti s pandémiou Covid-19. Lekárka – homeopatka preto vyzýva na rýchle prehodnotenie očkovacej politiky a väčšiu transparentnosť pri hodnotení vlády. „Dospelý človek vážiaci 150 kg a dieťa vážiace 3 kg dostanú rovnaké dávky,“ dodala.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj