Utorok 14. mája, 2024
Populárny autor, podnikateľ a motivačný rečník Tony Robbins povedal po zhliadnutí predstavenia Shen Yun Performing Arts v USA. (foto: screenshot NTD)
»

Známy motivačný tréner Tony Robbins: Shen Yun udržiava čínsku kultúru pri živote

WEST PALM BEACH, Florida – Populárny autor, podnikateľ a motivačný rečník Tony Robbins povedal po zhliadnutí predstavenia Shen Yun Performing Arts v USA: „Myslím si, že je to veľkolepé. Je veľkolepé vidieť inú časť čínskej kultúry, ktorú veľa ľudí nemá možnosť vidieť.”

Súbor Shen Yun so sídlom v New Yorku bol založený v roku 2006 a je popredným svetovým súborom klasického čínskeho tanca a hudby. V súčasnosti má osem rovnako veľkých súborov, ktoré súčasne cestujú po svete. Ich poslaním je oživiť tradičnú čínsku kultúru a umožniť divákom nahliadnuť do predkomunistickej Číny.

1. – 6. marca zavíta súbor aj do Prahy (vystúpi v Kongresovom centre aj v Štátnej opere).

Pre T. Robbinsa bolo fascinujúce, keď sa dozvedel, že mnohé akrobatické techniky používané v gymnastike pochádzajú z klasického čínskeho tanca.

„Bolo to veľmi poučné a krásne. Vrelo to každému odporúčam,” dodal.

Absolútne nádherné

Shen Yun má živý orchester, ktorý kombinuje tradičné čínske a západné nástroje. T. Robbins povedal, že hudba je nádherná. Je veľmi dojemná, dramatická a silná.

Podľa webovej stránky Shen Yun bola tradičná čínska kultúra zničená potom, čo sa k moci dostala čínska komunistická strana. T. Robbins povedal, že hoci „je smutné vidieť takto zničenú kultúru v ktorejkoľvek časti sveta, poslaním Shen Yunu je oživiť čínsku kultúru. Je to krásne, pretože ju udržiava pri živote a delí sa o ňu so svetom.”

„Ako všetci vieme, všetko sa časom mení. Takže si myslím, že udržiavaním vecí pri živote a vnímaním ich krásy sa zabezpečuje, aby kultúra pokračovala. Myslím, že je to absolútne prekrásne.”

Predstavenie Shen Yun zahŕňa tance založené na príbehoch, z ktorých niektoré sa odohrávajú v súčasnej Číne a zobrazujú prenasledovanie veriacich čínskym režimom. T. Robbins povedal, že Shen Yun pomáha svetu tým, že „informuje ľudí o tom, čo sa skutočne deje, čím spoznajú pravdu.”

Tony Robbins  v Empire State Building v New Yorku 5. októbra 2015. (Taylor Hill/Getty Images)

Pravda oslobodzuje

Tony Robbins tiež pochválil vydavateľstvo Epoch Times. „Poznať pravdu a mať niečo ako Epoch Times, považujem za fantastické a tento časopis si predplácam.”

„Myslím si, že je to krásne pre každého, kto chce zažiť niečo nové, čo im zmení myslenie. Myslím, že všetci si zaslúžime vidieť mnohé kultúry, mnohé časti kultúr v rôznych historických obdobiach.”

Pôvodný článok

Prečítajte si aj