Pondelok 20. mája, 2024
Logo spoločnosti Gan Jing World v Middletowne v New Yorku, 22. júna 2023 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Sociálna sieť Gan Jing World umožňuje tvorcom obsahu ponechať si 80% príjmov

Technologická platforma Gan Jing World, prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť určenú pre rodiny s deťmi (neobsahuje násilný, erotický ani kriminálny obsah) spustila nové nástroje na monetizáciu pre tvorcov obsahu, ktoré im okrem iných nových funkcií umožňujú ponechať si 80% príjmov. Monetizácia prebieha prostredníctvom členského programu na jednotlivých kanáloch (zatiaľ v beta verzii). 

Neskôr v tomto roku bude spustený program zdieľania príjmov z reklamy, ktorý bude tvorcom obsahu poskytovať 55% príjmov.

Gan Jing World vytvorili bývalí manažéri zo Silicon Valley, ktorí chceli lepšie chrániť slobodu prejavu a súkromie na internete. Je to platforma na zdieľanie obsahu, ktorá podporuje publikovanie videí, článkov, pričom umožňuje aj diskusné fóra a živé rozhovory.

Tvorcovia obsahu si teraz môžu vytvoriť „členskú“ úroveň pre predplatiteľov a účtovať za exkluzívny obsah mesačné poplatky od 4,99 do 499,99 USD. Tvorcovia musia byť starší ako 18 rokov, mať aspoň 500 sledovateľov a aspoň 10 nahraných príspevkov. Platby sa vyplácajú po zarobení minimálne 100 USD do 60 dní po skončení kalendárneho mesiaca.

Funkcie monetizácie sú v súčasnosti určené pre vlastníkov kanálov v Spojených štátoch, Kanade, Spojenom kráľovstve, Nemecku, Francúzsku, Fínsku, Írsku a Japonsku.

Prihlásiť sa za členov môžu len ľudia v týchto krajinách: USA, Kanade, Taiwane, Austrálii, Južnej Kórei, Vietname, Rakúsku, Belgicku, Bulharsku, Chorvátsku, Cypru, Českej republike, Dánsku, Estónsku, Fínsku, Nemecku, Maďarsku, Írsku, Taliansku, Litve, Lotyšsku, Luxembursku, Malte, Nemecku, Holandsku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku a Španielsku.

Program zdieľania príjmov z reklamy bude spustený koncom roku 2023 a čoskoro sa začne testovať s oprávnenými tvorcami obsahu. Počas testovacieho obdobia môžu oprávnení tvorcovia získať 55 % čistých príjmov z reklám zobrazených alebo streamovaných prostredníctvom služby Gan Jing World.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj