Sobota 27. júla, 2024
Policajná páska pred vchodom bytovky, kde došlo k tragickej udalosti v Šali v pondelok 27. novembra 2023. (FOTO TASR - Henrich Mišovič)

Pri rodinnej dráme v Šali prišli o život dvaja ľudia, dvaja sú zranení

Po násilnom útoku v bytovom dome v Šali sú dvaja mŕtvi a dvaja zranení ľudia. Na sociálnej sieti o tom informuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR.

Záchranári na mieste incidentu vykonávali resuscitáciu. „U dvoch osôb konštatovali exitus. Dve ďalšie osoby boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc s poranením hrudníka,“ spresnilo OSZZS.

Pri tragickej udalosti v Šali prišli o život dvaja ľudia, ďalší dvaja skončili v nemocnici s bodnými poraneniami. Polícia aktuálne vykonáva obhliadku miesta činu a neodkladné procesné úkony, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Bytovka, kde došlo k tragickej udalosti v Šali v pondelok 27. novembra 2023. (FOTO TASR – Henrich Mišovič)

Rodinná dráma sa odohrala krátko po piatej hodine ráno v šalianskej mestskej časti Veča. V skorých ranných hodinách študent medicíny nožom zaútočil na svojho mladšieho 17-ročného brata a rodičov. Následne vyšiel z bytu na siedme poschodie a vyskočil z okna. Rodičia skončili s poranením hrudníka v nemocnici. Brat útočníka i samotný 23-ročný útočník svojim zraneniam podľahli. Podľa mestskej polície v Šali išlo o slušnú rodinu, s ktorou polícia doposiaľ nikdy nemala problém.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR pôvodne informovalo o piatich účastníkoch incidentu, z ktorých traja mali prísť o život. Následne upresnili, že exitus záchranári konštatovali u dvoch osôb a dve ďalšie osoby boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc s bodným poranením hrudníka.

Otec rodiny je hospitalizovaný v nitrianskej nemocnici. Jej hovorkyňa Tatiana Kubinec potvrdila, že pacient bol do nemocnice privezený s viacerými bodnými poraneniami. Jeho stav je vážny, nie však kritický. Matka je hospitalizovaná v nemocnici v Galante. Jej stav označila nemocnica ako stabilizovaný.

Nitriansky biskup Viliam Judák vyjadril úprimnú sústrasť všetkým, ktorých tragédia zasiahla. „Vyjadrujem hlbokú účasť a blízkosť v modlitbe najmä rodičom. Ich mladší syn, ktorý zraneniam podľahol, bol študentom cirkevnej školy Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre,“ zverejnil biskup.

Prečítajte si aj