Sobota 27. júla, 2024
Kardinál Gerhard Ludwig Müller ako prefekt Kongregácie pre náuku viery na tlačovej konferencii vo Vatikáne 25. októbra 2016. (Foto: Alberto Pizzoli/AFP via Getty Images)

Kardinál Müller: Masová migrácia má zničiť národnú identitu

Globálne elity, masové sťahovanie národov a náhradné tzv. zelené náboženstvo – nie každý si trúfne povedať to, čo nemecký kardinál Gerhard Ludwig Müller v tomto rozhovore.

Nemecký kardinál G. Müller sa v posledných rokoch jasne vyjadril k mnohým kontroverzným sociálnym otázkam. Kardinál Müller je emeritným predsedom Kongregácie pre náuku viery a v súčasnosti jedným zo sudcov najvyššieho cirkevného súdu vo Vatikáne. V nedávnom exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews hovoril o svojom pohľade na ideológie stojace za globalizáciou a o dôsledkoch, ktoré z nej vyplývajú.

Masová migrácia a falošný nacistický argument

„Masová imigrácia nie je o pomoci ľuďom, ale o zničení národnej identity,“ vysvetlil kardinál.

Každý, kto ju kritizuje, je označený za nacistu. Samotní propagátori masovej migrácie však presadzujú vražednú nacistickú ideológiu „moc tvorí právo“. Podľa G. Müllera sa obvinenie z „nacizmu“ často používa ako „nástroj moci“ na potlačenie odlišných názorov.

Kardinál tiež uviedol, že národnú identitu globalisti vždy stotožňujú s nacionalizmom. To vraj spôsobilo všetky vojny. Preto sú proti nacionalizmu, „ale v skutočnosti sú proti národu“. G. Müller chce povzbudiť ľudí k zamysleniu: „Ak je príčinou vojen nacionalizmus, musíme sa pýtať, kto financuje vojny a aké záujmy sú za nimi.“

Viera, identita a národ ako prekážka

Na začiatku rozhovoru kardinál vysvetlil, prečo sú národy prekážkou. „Chcú, aby boli všetci ľudia úplne izolovaní a aby ich nespájal jazyk, kultúra, rodinné väzby ani domovská krajina, v ktorej sa cítia doma.“ To všetko chcú zničiť. Chcú, aby bol každý „atomizovaný, bez kultúrnych a náboženských koreňov a identity“.

Klimatické zmeny a „zelené“ hnutie poslúžili ako „náhradné náboženstvo“, ku ktorému sa mnohí prihlásili „namiesto šírenia pôvodného (kresťanstva).“ Podľa kardinála je však globalistický systém zmesou kapitalizmu a komunizmu. V tomto systéme sa totalitarizmus prelína s materializmom. „A ten, kto má najviac peňazí, je pri moci a ovláda a platí médiá.“

Ľudia ako klimatickí škodcovia

Filozofia materializmu však znamená, že ľudský život sa považuje za menejcenný – vysvetľuje Müller. V tomto ponímaní sú ľudia „obyčajná hmota, obyčajná masa ľudí“, s ktorou možno manipulovať.

A zatiaľ čo globalisti lietajú po svete vo svojich súkromných lietadlách nespočetne veľakrát, klimatickú agendu využívajú na to, aby „zarobili veľa peňazí“. Mnohí z nich sú aj tak presvedčení, že na Zemi je „príliš veľa“ ľudí, ktorí spôsobujú „klimatické škody“, pokračuje Müller.

„Úcta k stvoreniu a životu však vychádza z viery v dobrého Stvoriteľa a nepotrebuje katastrofický pohľad na svet,“ pripomenul kardinál v exkluzívnom rozhovore pre neziskovú americko-kanadskú pro-life webovú stránku.

Kardinál varuje pred covidovou totalitou

Tento rozhovor nebol prvým, v ktorom vysokopostavený nemecký kardinál povedal to, čo sa mnohí neodvážia povedať. V posledných rokoch sa G. Müller opakovane vyjadroval ku kontroverzným sociálnym otázkam – a nešetril slovami ani počas pandémie koronavírusu.

Od júna 2021, uprostred pandémie koronavírusu, je kardinál sudcom najvyššieho cirkevného súdu Supremum Signaturae Apostolicae Tribunal. Do funkcie ho vymenoval pápež František na päťročné obdobie.

Necelý rok predtým na jeseň 2020 sa kardinál Müller v jednom rozhovore kriticky vyjadril na tému povinného očkovania proti covidu a rozdeľovaniu spoločnosti. Podľa cirkevného predstaviteľa sa to robilo „v duchu rétoriky triedneho boja“. Namiesto toho, aby sme v kríze držali spolu, treba nespokojných zničiť ako triednych nepriateľov. Vyjadril tiež podozrenie, že príležitosť, ktorú ponúka pandémia koronavírusu, sa využíva na to, aby sa „ľudia postavili do radu a podrobili sa totálnej kontrole“.

„Veľký reset“ ako nové náboženstvo?

Kardinál hovoril o „Veľkom resete“ a o agende podvodu. Cieľom je podľa neho využiť moderné technológie na to, aby „priniesli na svet nové stvorenie, aby vytvorili nového človeka“ – na ich obraz. „Naozaj nechcem byť stvorený a vykúpený na obraz a podobu Klausa Schwaba, Billa Gatesa alebo Sorosa a všetkých týchto ľudí,“ zhrnul Müller ako katolícky veriaci.

Po svojom pôsobení vo funkcii regensburského biskupa (2002 – 2012) bol neskôr v rokoch 2012 – 2017 prefektom Kongregácie pre náuku viery, ústredného orgánu Rímskokatolíckej cirkvi na ochranu cirkevného učenia viery. Do tejto funkcie ho vymenoval pápež Benedikt XVI. Pápež František, ktorý Benedikta vystriedal v roku 2013, Müllerovo vymenovanie na čelo Kongregácie pre náuku viery nepredĺžil, pričom neuviedol žiadne dôvody, prečo tak neurobil. Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung v lete 2017 uviedol, že medzi Františkom a G. Müllerom boli „názorové rozdiely v morálno-teologických otázkach“.

Voľby v rámci zodpovednosti pred Bohom

V októbri 2020 sa kardinál Müller exkluzívne vyjadril pre Breitbart o amerických voľbách a hrozbe zo strany komunistickej Číny. Vyzval Katolícku cirkev a kresťanov, aby v tomto čase zvážili hlbší význam amerických volieb pre budúcu svetovú politiku a nenechali sa oklamať osobnými pocitmi a ideologickými preferenciami. Všetci veriaci ľudia musia „skladať účty pred Bohom z toho, koho urobia hlavným veliteľom vlajkovej lode slobodného sveta,“ upozornil kardinál.

V tom čase ešte stále úradujúci prezident Donald Trump zaujal oveľa tvrdší postoj voči pekinskému režimu a verejne odsúdil závažné porušovanie ľudských práv v Číne. Kardinál Müller v rozhovore vysvetlil, že ide o „nezlučiteľné alternatívy demokracie verzus diktatúry“. Cirkevný predstaviteľ pripomenul, že žiadna vláda nemá právo „svojvoľne zatýkať svojich občanov, dokonca ich mučiť, vymývať im mozgy, zadržiavať ich v koncentračných táboroch, vraždiť ich, odoberať im orgány ako náhradné diely a predávať ich na svetovom trhu“. Kardinál Müller mal na mysli odoberanie orgánov v Číne, najmä praktizujúcim Falun Gongu, Ujgurom a iným väzňom svedomia.

Kardinál Müller podporuje arcibiskupa Vigana

O mesiac neskôr kardinál Müller ešte jasnejšie vyjadril svoj postoj k vtedy prebiehajúcim prezidentským voľbám v USA a covidovým reštrikciám, keď podporil emotívny apel arcibiskupa Carla Mariu Vigana, pápežovho kritika a emeritného apoštolského nuncia v USA. Varoval, že určité sily sa snažia využiť pandémiu koronavírusu na vytvorenie „svetovej vlády“, ktorá sa „vymkla spod akejkoľvek kontroly“.

Arcibiskup Vigano bol tiež tým, kto v otvorenom liste varoval prezidenta Trumpa pred globálnym plánom nazvaným „Veľký reset“, ktorý vymyslela svetová elita s cieľom podrobiť si celé ľudstvo. Tento plán sa čoskoro začne realizovať, povedal Vigano. Hovoril o „historickom okamihu“, ktorý „spojí sily zla v nekonečnom boji proti silám dobra; silám zla, ktoré sa zdajú byť mocné a organizované, keď sa stretnú s deťmi svetla – tie sú naopak dezorientované, neorganizované a opustené svojimi svetskými a duchovnými vodcami“.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj