Sobota 27. júla, 2024
Maorii z Destiny Church tancujú tanec haka v Brisbane. (screenshot RebelNews)
,

Husársky kúsok: Maori svojím tancom vyhnali propalestínskych demonštrantov (video)

Maori z Nového Zélandu predviedli husársky kúsok. Prinútili propalestínskych demonštrantov, aby svoj protest presunuli a zabrali nahlásené miesto protestu pre svoju vlastnú proizraelskú demonštráciu. Jej súčasťou bol i tradičný vojnový tanec haka, ktorý má zastrašiť nepriateľa a zároveň posilniť odvahu tancujúcich bojovníkov.

Podobne ako mnohé iné miesta na celom svete, aj Nový Zéland a Austráliu sužujú masové propalestínske protesty, ktoré nezriedka vyjadrujú podporu Hamasu a odsudzujú Izrael.

Ľuďom z novozélandskej evanjelickej cirkvi Destiny Church, ktorá združuje prevažne domorodých obyvateľov novozélandských miest, sa podarilo najskôr presunúť propalestínsku demonštráciu na Novom Zélande, čo je samo o sebe svetovým unikátom.

Cez víkend potom prišli do austrálskeho Brisbane, aby podporili Izrael. Ani tam sa organizátori propalestínskeho protestu neodvážili prísť na vopred ohlásené miesto demonštrácie a radšej sa dobrovoľne presunuli inde.

„Naši ľudia sú známi ako bojovníci. Myslím, že [demonštranti] vedia, že nie sme žiadna banda slabochov. Sú tu slušní chlapi s pestrou minulosťou. V skutočnosti veria v bibliu, v kresťanstvo, v Ježiša, ale neboja sa ísť ani do konfliktu,“ povedal jeden z prítomných aktivistov.

Aktivisti z novozélandskej Cirkvi osudu, ktorá je okrem iného známa svojou obhajobou tradičnej morálky a protestami proti lockdownom a proticovidovým opatreniam, na podujatí tancovali tradičný domorodý tanec haka, spievali a mávali izraelskými vlajkami.

V rozhovore z podujatia pre televízny kanál RebelNews vyjadrili názor, že Izrael má podľa biblie historické právo na svoje územie, a preto sú Izraelčania pôvodnými obyvateľmi tejto krajiny. Prišli do Austrálie, aby podporili „to, čo je správne“, povedal vedúci cirkvi Brian Tamaki.

Prečítajte si aj