Utorok 22. októbra, 2024

Hollywood v zajatí: ako Čína ovládla filmový priemysel (CZ titulky)

„Hollywood v zajatí“ je dokumentárny film z produkcie televízie NTD, ktorý odhaľuje, ako Hollywood pomáha presadzovať agendu globálneho škodcu, aké dôsledky to bude mať pre našu budúcnosť a čo robia odvážni jednotlivci, aby situáciu zmenili. Film sleduje Chrisa Fentona, bývalého hollywoodskeho manažéra, a Tiffany Meierovú, investigatívnu reportérku, na ich ceste za odhalením príbehu o lukratívnom prepojení medzi Hollywoodom a Čínou.

„Je to úžasný dokument. Ide o veľmi poučný pohľad na to, čo sa skutočne odohráva v zákulisí, čo robí Čína, aby manipulovala všetko, čo sa deje tu v Hollywoode, v Tinseltowne. Určite si to pozrite.“

Kevin Sorbo, herec, Herkules

SLOVÁ PRODUCENTKY

Hollywood si už roky získava pozornosť. Čo sa však stane, keď sa zmení na nástroj vojny?

Čínska komunistická strana, prišla na to, ako využiť emócie a ovplyvniť verejnú mienku vo svoj prospech. A veľká časť Hollywoodu sa s ňou spolčila a cenzurovala samu seba v snahe získať podiel na obrovských hospodárskych ziskoch prichádzajúcich z Číny. To všetko však má vysokú cenu.

V dnešných globálnych konfliktoch sa kladie čoraz väčší dôraz na vojenskú silu. Uprostred toho však existuje aj iný druh moci, o ktorom sa hovorí menej: mäkká moc. Komunistická Čína nielenže buduje svoju vojenskú silu, ale v priebehu rokov zdokonaľuje svoju mäkkú moc, preniká do všetkých aspektov nášho života a mení náš pohľad na svet. To všetko bez jediného výstrelu.

Tento dokumentárny film zachytáva príbeh vstupu Hollywoodu na čínsky trh a zisťuje, čo to bude stáť. Nielen priemysel, ale aj samotnú podstatu Ameriky.

Tiffany Meierová,
investigatívna reportérka,
moderátorka relácie NTD „China in Focus“

Prečítajte si aj